663

Energielabels en Milieu

BPM, wegenbelasting en bijtelling
De overheid wil milieuvriendelijke keuzes stimuleren en daarom zijn er tot en met 2015 financiële voordelen als u een zuinige auto aanschaft.

Het voordeel zit met name in de autobelastingen; de aanschafbelasting (BPM) en de wegenbelasting (MRB). Leaserijders met een zuinige auto merken het via een lagere bijtelling.

De BPM wordt volledig afhankelijk van de hoeveelheid CO2 die de auto uitstoot per km; de grenswaarde voor vrijstelling (schijftarief 0 euro) wordt strenger. In 2015 is er alleen nog vrijstelling voor auto's die minder dan 83 gram CO2 uitstoten per km.

Ook de vrijstelling voor wegenbelasting (MRB) wordt strenger: die geldt vanaf 1 juli 2014 alleen nog voor auto's die minder dan 50 gram CO2 uitstoten per km. Hierbij gaat het om (semi-) elektrische auto's.

Wilt u meer informatie over BPM, wegenbelasting en bijtelling? Kijk dan eens op www.energielabel.nlMilieusticker voor Umweltzones in Duitsland.

Umweltzones Duitsland
Umweltzones zijn milieuzones waarin geen vervuilende auto's mogen rijden. Elke auto die in deze milieuzone rijdt, moet beschikken over de juiste milieusticker.

De milieusticker is verplicht in Duitsland voor alle automobilisten in onderstaande gebieden:
- Berlijn                     
- Hannover               
- Dortmund               
- Keulen
- Stuttgart

De sticker is verkrijgbaar in drie varianten: rood, geel of groen. Sterk vervuilende auto's krijgen geen sticker en hebben dus geen toegang tot deze zones.

De milieusticker is voor € 12,75 verkrijgbaar via www.milieusticker.eu.
Deze kan ook aangevraagd worden via TÜV NORD Nederland BV. via telefoonnummer 055 - 378 81 30.                                

Bekijk hier onze
lease acties!

Duurzame mobiliteit

Vergelijk
uw
leaseofferte
Wij doen u vrijblijvend een concurrerend aanbod
Ik wil een