2038

Boekhoudkundige regels 2019

De boekhoudkundige regels voor leasecontracten gaan veranderen. Vanaf 2019 moeten alle beursgenoteerde bedrijven in de Europese Unie en alle bedrijven die hun jaarrekening opstellen in lijn met de IFRS-normen hun operationele leasecontracten in de balans opnemen. IFRS16 is vanaf 2019 van toepassing op alle nieuwe leasecontracten en alle bestaande leasecontracten met een termijn van minimaal 12 maanden die beginnen of eindigen na 1 januari 2019.

Wat kunt u van ons verwachten
De nieuwe regels voor IFRS 16 gelden vanaf 1 januari 2019. Over het jaar 2018 zijn er vergelijkende cijfers nodig. Als bedrijf bent u zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van IFRS 16. Om goed voorbereid te zijn, biedt Athlon hiervoor de volgende ondersteuning:

  • Vanaf januari 2018 kan uw bedrijf toegang krijgen tot een maandelijkse data set waarmee u berekeningen voor uw IFRS 16 rapportage kunt maken. Meer informatie hierover volgt in een volgende update. Voor nu is het vooral belangrijk om te weten dat wij deze dienst standaard zullen aanbieden.
  • Via deze digitale updates houden we u de komende maanden op de hoogte van de ontwikkelingen.

Heeft u vragen? Bel dan gerust met 088 607 70 99. 

Bekijk hier onze
lease acties!

Duurzame mobiliteit

Vergelijk
uw
leaseofferte
Wij doen u vrijblijvend een concurrerend aanbod
Ik wil een