1395

Motorrijtuigenbelasting

In 2017 is de Motorrijtuigenbelasting verlaagd voor alle personenwagens met 2 procent.  Wat u werkelijk betaalt hangt van meerdere factoren af:

  •  provinciale opcenten
  •  het soort brandstof dat uw auto verbruikt
  •  de gewichtsklasse van uw auto
 
Provinciale opcenten
Voor personenauto's, motorrijwielen en handelaarskentekens moeten zogenoemde 'provinciale opcenten' worden betaald (Provinciewet). De rijksoverheid stelt jaarlijks het maximumniveau van de opcentenheffing vast. De provincies bepalen zelf de hoogte van het percentage. Dit percentage vermenigvuldigd met de hoofdsom van de motorrijtuigenbelasting zoals die gold op 1 april 1995 is het tarief. Jaarlijks op 1 januari kan de hoogte van de provinciale opcenten wijzigen.
 
CO2
Hebt u een personenauto met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer, dan betaalt u geen motorrijtuigenbelasting.
Hebt u een personenauto met een CO2-uitstoot van 1 tot en met 50 gram per kilometer? Dan geldt een halftarief. Dit betekent dat u de helft van het tarief voor een gewone personenauto betaalt.
 
Aandrijving door een elektromotor of waterstofverbrandingsmotor
Wordt uw motorrijtuig uitsluitend aangedreven door een elektromotor én wordt de elektrische energie uitsluitend geleverd door een batterij of door een brandstofcel? Of wordt uw motorrijtuig uitsluitend aangedreven door een verbrandingsmotor die wordt gevoed met waterstof? Dan hoeft u geen motorrijtuigenbelasting te betalen.
 
Klik hier om uw motorrijtuigenbelasting te berekenen.

Bekijk hier onze
lease acties!

Duurzame mobiliteit

Vergelijk
uw
leaseofferte
Wij doen u vrijblijvend een concurrerend aanbod
Ik wil een