Lease a bike werknemer

Lease a bike: Werknemer

De voordelen op een rij

Arrow down Lees verder

Lease a Bike: Werknemer

 

Dankzij de nieuwe fietsregeling krijgt de leaseauto gezelschap van de leasefiets. Zo rijdt u de fiets van de zaak al tegen 7% bijtelling. Of anders gezegd: al vanaf een paar euro per maand. Dankzij de lage kosten en de heldere regels, is het nu zeer aantrekkelijk om voor de leasefiets te kiezen. Graag leggen we de belangrijkste aspecten uit.

De fiscale aspecten op een rij:

  • Afhankelijk van uw belastingschaal loopt uw voordeel op tot 35% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. En in plaats van in één keer het gehele aankoopbedrag overmaken, bent u elke maand een vast, laag tarief kwijt.

     
  • Net als bij een leaseauto is er bij uw leasefiets sprake van bijtelling. 7% om precies te zijn. Dat betekent dat 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij uw salaris wordt opgeteld. En daar betaalt u dan belasting over. In de praktijk bent u voor een gloednieuwe fiets van € 2.500 slechts 5-6 euro maand kwijt.

     
  • Indien uw baas niet het volledige bedrag betaalt, dan kunt u – heel slim -  de volledige leasekosten inclusief service- en verzekeringspakket laten verrekenen met uw brutoloon. U spreekt met uw werkgever af dat u vrijwillig brutoloon ruilt voor de leasekosten. Het voordeel? Uw brutoloon daalt en daarmee uw belastingen en sociale bijdragen

Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.

Naam
Hoe mogen wij contact opnemen?
CAPTCHA