TB Lease buitenland

Buitenland

Met de auto op vakantie?

Arrow down Lees verder

Vertrekt u naar het buitenland met uw leaseauto, bijvoorbeeld voor een zakenreis, vakantie of wintersport? Onderstaand een overzicht van enkele veel voorkomende vragen. Liever persoonlijk contact of staat uw vraag er niet bij? Neem direct contact op. Bel 088 607 70 99 of mail naar driverdesk@tblease.nl.

Mag ik met mijn leaseauto naar het buitenland?

Ja dat mag. Alle landen welke op uw groene kaart worden genoemd mogen bezocht worden met de leaseauto. Let wel op dat in sommige landen gevraagd wordt om een buitenlandverklaring. 

Heb ik een reisverzekering nodig?

Wij adviseren u aanvullend een reisverzekering af te sluiten, wanneer u met de auto op reis gaat. Ongeacht of uw auto wel of niet via TB lease verzekerd is.

Hoe tank ik mijn leaseauto in het buitenland?

Heeft u uw brandstof meegeleast? Dan beschikt u over een Multi Tank Card. Uw werkgever beslist of u een binnenlandpas krijgt of een buitenlandpas (ook wel MTC/DKV genoemd). Met een buitenlandpas kunt u tanken bij alle DKV-tankstations. U kunt er ook tol, vloeistoffen en wasbeurten (afhankelijk van uw autoregeling) mee betalen.

Heeft u een binnenlandpas en is het toch nodig om in het buitenland te tanken? Dan kunt u de brandstof declareren via de Multi Tank Card. TB Lease factureert dit door aan uw bedrijf. U bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van de gegevens (wanneer en waar heeft u getankt?) als uw werkgever hierom vraagt.

Hoe regel ik vervangend vervoer in het buitenland?

Uiteraard kunnen wij ook in het buitenland vervangend vervoer voor u regelen, als uw werkgever die afspraak met ons heeft gemaakt. De kosten worden meestal doorbelast aan uw werkgever. Is vervangend vervoer in het buitenland niet in uw contract opgenomen? Sluit dan via uw reisverzekeraar een verzekering voor vervangend vervoer af (als onderdeel van de reisverzekering).

Let op: als u de beschikking krijgt over een huurauto, blijft u zelf verantwoordelijk voor het afmelden van de auto bij inlevering. Daarnaast bent u zelf verantwoordelijk voor de staat waarin u de auto inlevert.

Moet uw auto in het buitenland worden gerepareerd?

Dan kunt u de reparatie door de plaatselijke dealer laten uitvoeren. In het buitenland wordt in het algemeen contant betaald. Waarschijnlijk moet u de reparatiekosten voorschieten. Als u de factuur op naam van TB Lease laat zetten en de btw apart laat specificeren, kunt u de kosten meestal achteraf bij ons declareren.

Let op: kost de reparatie meer dan € 250,- (excl. btw)? Stel ons dan telefonisch op de hoogte.

  

Wij helpen u graag!

Naam
Hoe mogen wij contact opnemen?
CAPTCHA