TB Lease

Onderhoud & banden

Meest gestelde vragen

Arrow down Lees verder

Onderstaand een overzicht van enkele veel voorkomende vragen. Liever persoonlijk contact of staat uw vraag er niet bij? Neem direct contact met ons op. Bel 088 607 70 99 of mail naar driverdesk@tblease.nl.

Mag ik het onderhoud aan mijn lease auto laten verrichten bij een dealer naar keuze?

Ja, u kunt het onderhoud van uw leaseauto overal uit laten voeren. Mits dit een officiële merkdealer betreft. Uiteraard bent u voor de merken Audi, Volkswagen, Volkswagen bedrijfswagens, SKODA en SEAT in de onderhoudsgarage(s) van TB meer dan welkom voor uw onderhoud. Hiervoor maakt u eenvoudig online een afspraak of belt u naar 076-8000000 om een afspraak te maken.

Heb ik recht op winterbanden en waar mag ik deze laten monteren?

Als u dit niet zeker weet vraag dit na bij uw wagenparkbeheerder, of bel de Driver Desk op telefoonnummer 088-6077099 (optie 2).

Wij controleren graag voor u of dit in het leasecontract is opgenomen. De winterbandenwissel mag door Van Tilburg-Bastianen uitgevoerd worden. Hiervoor maakt u eenvoudig online een afspraak of belt u naar 076-8000000 om een afspraak te maken. Of door de volgende organisaties worden uitgevoerd:

  • Euromaster

Waar liggen mijn winterbanden opgeslagen?

Uw winterbanden kunnen bij 3 verschillende bedrijven liggen, namelijk; Kwik-fit, Euromaster of bij Van Tilburg Bastianen B.V.

Is bij u niet bekend waar de banden zijn opgeslagen, omdat u bijvoorbeeld niet de eerste leaserijder van de auto bent, bel dan de Driver Desk op telefoonnummer 088-6077099 (optie 2).

Bij opslag bij een vestiging van Kwik-Fit geldt:

Kwik-Fit slaat alle banden op een centraal punt op. Wilt u de banden laten wisselen bij een andere vestiging, dan kunt u zelf contact opnemen met de gewenste vestiging. Kwik-Fit zorgt ervoor dat de banden op de datum van afspraak op de betreffende locatie liggen.

Bij opslag bij een vestiging van Euromaster geldt:

Euromaster slaat op per vestiging. Helaas is voor TB Lease niet zichtbaar welke vestiging dit is, omdat administratieve afwikkeling plaatsvindt vanuit een centrale administratie. U kunt echter, als u niet meer weet welke Euromaster vestiging het is geweest, of als u niet de vorige of enige berijder van de leaseauto bent, met een willekeurige Euromaster afspreken. Uw voorkeursvestiging van Euromaster zorgt dan intern voor transport van de ene naar de andere Euromaster. Overleg ruim op tijd met Euromaster, een intern transport vergt ook wat extra tijd, het advies is dan ook op tijd hierover met elkaar afspraken te maken.

Het contract van mijn auto verloopt bijna, moet ik mijn banden nog wisselen?

Dat hangt ervan af wanneer de auto ingeleverd wordt. Als de auto binnen enkele weken wordt ingeleverd, mag u de wissel overslaan. Gaat u nog naar het buitenland dan kunnen winterbanden verplicht zijn. Als u twijfelt, kunt u contact opnemen met de Driver Desk op telefoonnummer 088-6077099 (optie 2).

Het is nog geen weer om banden te wisselen, mag ik later wisselen?

Ja, dat mag, de beste temperatuur voor winterbanden is onder de 7 graden. Als u winterbanden in het contract heeft bent u wel verplicht deze elke winter te gebruiken. Houd ook rekening met langere wachttijden bij de bandenspecialisten als het plotseling kouder of warmer wordt. Ook kunnen in andere landen winterbanden verplicht zijn onder bepaalde omstandigheden.

Direct een afspraak maken

 

Wanneer u rijdt in een Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagen, SKODA of een SEAT kunt u uw onderhoud uit laten voeren bij Van Tilburg-Bastianen. Dit biedt u vele voordelen zoals; gratis klantentaxi, gratis gebruik van de business lounge als ideale werkplek en behoud van uw garantie.

U kunt telefonisch een afspraak maken via 076-8000000 of maak eenvoudig online een afspraak via onderstaand formulier.