TB_RIJK_IN_BEELD

Private lease

Hoe werkt Private Lease?

Arrow down Lees verder

Private lease

 

Private lease is dé leasevorm voor particulieren. Met een private lease abonnement betaalt u één vast maandbedrag, u weet precies waar u aan toe bent. Onbezorgd in een nieuwe auto rijden zonder hiervoor een grote investering te doen vooraf en zonder onvoorziene kosten voor onderhoud.

Wat is private lease?

Met private lease rijdt u onbezorgd in een nieuwe auto voor één vast maandbedrag. U regelt in feite alleen nog de brandstof, wij regelen de rest. Het abonnement is het best te vergelijken met een telefoonabonnement. U bepaalt het kilometrage per maand (belminuten), de looptijd en de auto (telefoontoestel), deze combinatie resulteert in een vast maandbedrag. Alle kosten omtrent rente, afschrijving, reparatie, onderhoud, het vervangen van banden, de wegenbelasting, allriskverzekering, internationale pechhulp en afleverkosten zijn inbegrepen.

Het enige wat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor de brandstof, boetes, tol en bijvoorbeeld het wassen van de auto. Daarnaast is er bij schade aan de auto die niet verhaald kan worden sprake van een eigen risico dat u zelf kunt instellen op een bepaald bedrag.

Wanneer u uw huidige auto inruilt en kiest voor een private lease abonnement krijgt u het bedrag dat uw voormalige auto waard is direct op uw rekening gestort. Een nieuwe auto rijden én extra geld op de spaarrekening.

Daarnaast is alles inbegrepen bij uw maandbedrag, is uw auto toe aan onderhoud dan brengt u hem met een gerust hart naar onze werkplaats waar de gehele financiële afwikkeling direct met Volkswagen Pon Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Leasing BV, verrekend wordt. Tot slot kunt u na afloop van uw contract de auto zonder zorgen (mits schadevrij) inleveren en een splinternieuwe auto uitzoeken. U bent dus niet afhankelijk van wat uw auto op dat moment nog waard is in de markt en u hoeft u geen zorgen te maken over verkoop of inruilwaarde van uw auto. Kortom, een nieuwe auto rijden voor een all-in bedrag zonder grote investering of financiële risico's.

Hoe werkt private lease?

Bij een private lease abonnement stemt u het abonnement af op uw wensen en behoeften. Je bepaalt vooraf hoeveel kilometers u per jaar rijdt, hoelang de contractduur is (variërend van 24 tot 60 maanden) en natuurlijk welk merk, model, type en welke accessoires u wilt. Afhankelijk van uw wensen wordt een maandbedrag berekend. Voor alle kilometers die u méér rijdt, betaalt u een meerprijs per kilometer. Voor schade die u zelf veroorzaakt, heeft u een eigen risico. De hoogte van dit eigen risico kunt u ook zelf bepalen. Na aanvraag van uw private lease abonnement beoordeelt de leasemaatschappij of een abonnement een verstandige keuze is of niet.